Nagradni konkurs – Izazov #BudiFizičar

Društvo fizičara u Tuzlanskom kantonu u saradnji sa Odsjekom za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuzli organizuje nagradni konkurs pod imenom “Izazov #BudiFizičar”, a koji ima za cilj promociju znanja i prirodnih nauka sa naglaskom na fiziku, te podsticanja učeničke aktivnosti i kreativnosti. Namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola.

Da bi učestvovali u nagradnom konkursu potrebno je snimiti kratki video (do 5 minuta trajanja) u kojem objašnjavate neku fizičku pojavu ili fizički zakon, po vlastitom izboru. Video zatim trebate poslati na e-mail adresu neturinobh@gmail.comnajkasnije do 14. juna 2020. godine. Uz prijavu obavezno navesti ime i prezime, školu i mjesto, razred i ime nastavnika/profesora fizike (ako postoji predmet fizika u Vašem razredu). Video možete poslati direktno e-mailom ili tako što ga postavite na Dropbox, Google Drive ili neki drugi hosting servis, a mailom pošaljete link na kojem je moguće pristupiti video snimku.

Nagrade su obezbjeđene za 5 najboljih radova, a biraju se  prema broju sviđanja (“lajkova”) koje skupe na Facebook stranici Odsjeka za fiziku, gdje će biti objavljeni nakon što ih pošaljete i ocjeni stručnog žirija. Detaljna pravila nagradnog konkursa – Izazov #BudiFizičar možete pročitati na stranici Društva fizičara na adresi http://df-tk.ba/?p=1004.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *