enricofermi

Italijanski istraživački dan u BiH – Poziv školama

​​​​​Poštovane kolege i kolegice (profesori i nastavnici fizike),

Prirodno-matematički fakultet i Odsjek fizika u saradnji sa Ambasadom Republike Italije u BiH, pozivaju vas i vaše učenike na I Svjetski dan italijanskog istraživanja, koji se organizuje 15. aprila 2019. godine na dan obilježavanja 500-te godišnjice smrti Leonarda da Vinčija. Događaj organizuje Ambasada u saradnji s Prirodno-matematičkim fakultetom Univerziteta u Tuzli, u sklopu pregleda kojeg promoviše Ministarstvo vanjskih poslova i međunarodne saradnje Italije radi širenja prednosti naučnog istraživanja i unapređenja izvrsnosti italijanskih naučnika i istraživača.

Dođaj će na Univerzitetu u Tuzli otvoriti inauguracija izložbe fotografija u čast slavnog fizičara i nobelovca Enrika Fermija (1901-1954), NJ.E. Nicola Minasi, ambasador R. Italije u BiH. Osim izložbe, planirano je naučno-popularno predavanje Prof. Salvatore Capozziello sa Odsjeka za fiziku Univerziteta u Napulju Federico II, kao i niz drugih sadržaja (panel diskusije sa različitim temama).

Pozivamo vas da sa vašim učenicima posjetite Univerzitet u Tuzli i Prirodno-matematički fakultet i ovaj događaj učinite dijelom vaše nastave fizike. Vjerujemo da će planirani program biti izuzetno zanimljiv profresorima i učenicima.

PROGRAM – Italian Research Day With BOS
PROGRAMME – Italian Research Day EN

Program dana će biti realizovan u prostorijama Univerziteta u Tuzli (zgrada Filozofskog fakulteta). Molimo sve zainteresovane da dostave približan broj učenika (putem maila na pmf@untz.ba) sa kojima bi posjetili izložbu 15. aprila (izložba će biti otvorena i nakon 15.4., tako da je moguća posjeta i u drugim terminima za koje pokažate zainteresovanost).

Za sve dodatne informacije molimo da nas kontaktirate putem e-maila, facebook stranice, Vibera (Mirza: 061-296-560, Rifat: 061-641-009) ili telefona 035-320-880.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *