fizika-lab

Korištenje laboratorije fizike za srednje škole

POZIV PROFESORIMA I NASTAVNICIMA FIZIKE

Kako je eksperiment neizostavan dio nastave fizike i sastavni dio nastavnog plana i programa, a imajući u vidu nedovoljan broj kabineta fizike i nedostatak odgovarajuće laboratorijske opreme u našim školama, pozivamo Vas da sa vašim učenicima i profesorima iskoristite mogućnosti koje nudi laboratorija za fiziku na
Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli i time nastavu fizike učinite kvalitetnijom i prvilačnom učenicima.

Posebno pozivamo profesore koji drže izbornu nastavu fizike u višim razredima gimnazija i srednjih tehničkih škola (ali i nastavnicima iz redovne nastave) da nam se jave i zakažu jedan od slobodnih termina u laboratoriji fizike. Tokom boravka učenici će raditi laboratorijske vježbe uz asistenciju asistenata i nastavnika sa Odsjeka za fiziku. Rad u laboratoriji je ograničen na najviše 20 učenika. Ako postoji veći broj zainteresovanih učenika moguće je zakazati i dodatni termin.

Slobodni termini u laboratoriji za fiziku su ponedjeljkom (cijeli dan) četvrtkom od 08:00 do 10:00 i od 12:00 do 16:00 i petkom od 08:00 do 10:00 i od 12:00 do 16:00. Ukoliko je potreban neki drugi termin, molimo da nam javite, potrudit ćemo se da Vam izađemo u susret.

U prijavnom obrascu su navedene eksperimentalne vježbe koje je moguće odabrati za rad prema Vašim potrebama (najviše pet vježbi po terminu). Osim navedenih
vježbi, učenici će imati priliku da rade sa instrumentima za mjerenje dužine, pritiska, temperature, jačine struje.

Radi efikasnije organizacije molimo Vas da nam se što prije javite radi rezervacije termina popunjavanjem obrasca u prilogu i slanjem na jednu od e-mail adresa:
rifat.omerovic@untz.ba ili almedina.modric-sahbazovic@untz.ba.

Prijavni_obrazac_PMF_fizika
Fotografije sa do sada održanih vježbi za srednjoškolce možete pogledati u foto albumu:
Laboratorij za fiziku

S poštovanjem,
dr. sc. Smajo Sulejmanović, vanr. prof.
Šef Odsjeka za fiziku
Predsjednik Društva fizičara Tuzlanskog kantona

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *