skola_fizike

Održana Ljetna škola fizike 2019

U petak i subotu, 21.6. i 22.6.2019. godine, u organizaciji Društva fizičara u Tuzlanskom kantonu, Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona, Prirodno-matematičkog fakulteta Tuzla – Odsjeka za fiziku i JU OŠ “Brčanska Malta” Tuzla, realizovana je Ljetna škola fizike za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja Tulanskog kantona. Ljetnoj školi je prisustvovalo preko sedamdeset učenika i nastavnika, odnosno profesora, iz više osnovnih i srednjih škola Tuzlanskog kantona. Sa velikim zadovoljstvom ističemo da ova interaktvina i edukativna manifestacija svake godine okuplja sve veći broj učesnika.

Zahvaljujemo se svim suorganizatorima Ljetne škole fizike, ustanovama domaćinima, nastavnicima/profesorima, učenicima i studentima koji su osmislili i realizovali sadržaje ove Ljetne škole, svim učesnicima, a posebnu zahvalnost dugujemo BH Telecomu, kompaniji koja podržava rad Društva još od njegovog osnutka i bez čije podrše realizacija ovogodišnje Ljetne škole fizike ne bi bila moguća na ovaj način i u ovom obimu.

Više o sadržajima Ljetne škole fizike, kao i fotogaleriju, možete pogledati na stranici Društva fizičara u Tuzlanskom kantonu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *